KOMBUCHA Japoński grzyb herbaciany
Zawiera liczne kwasy organiczne, m.in kwas glukonowy I mlekowy, witaminy z grupy B, mikroelementy i pierwiastki, takie jak cynk, magnez, żelazo i miedź.
Napój z Kombuchu: pozytywnie wpływa na oczyszczenie krwi oraz kwasowość organizmu wspomaga oczyszczanie organizmu przyśpiesza spalanie tłuszczu przyśpiesza regeneracje błon śluzowych posiada silne właściwości antyoksydacyjne i immunomodulujące Działanie: normalizuje funkcje przewodu pokarmowego; wspomaga układ trawienny; działa detoksykacyjnie; wzmacnia organizm; zwiększa odporność;
Zawartość:
kwasy organiczne - kwas octowy, cytrynowy, jabłkowy, szczawiowy, witaminy z grupy B, witamina C, witamina PP.
Skład:
naturalny wyciąg z kombuczy, herbata, cukier, kwas organiczny.
Nie zawiera alkoholu, barwników i konserwantów.
Sposób użycia:
Dorośli: 3 razy dziennie 2 łyżki na 100-150 ml wody.
Dzieci od 5 lat: 1 łyżka na 100-150ml wody.
Stosować 2 razy dziennie 30 min. przed posiłkiem. Do smaku można dodać miód.