NEERA NATURALNY SYROP Z DRZEW 1L
Neera naturalny syrop z drzew to połączenie czystego klonu Ptasie Oko z syropami z palm Arenga, Kitul, Palmyra, Nipah i palm kokosowych. Syropy wzajemnie się uzupełniają pod względem zawartości minerałów. Dostarczają ważnych zasadowych soli mineralnych, takich jak: potas, wapń, magnez, mangan, sód, co w połączeniu z cytryną czyni napój Neera naturalnym elektrolitem.
Wersje kuracji:
1-3 dni: krótkie 1,2 lub 3 dniowe posty z napojem Neera,
5-7 dni:(1 litr syropu wystarczy na kurację 5-7 dni).
10 dni: (do tej wersji są potrzebne 2 litry syropu).
Wersja hiszpańska: napój Neera pijemy zamiast 1 posiłku dziennie - śniadanie lub kolacja, w tym czasie nie należy spożywać słodyczy , produktów smażonych, nabiału, produktów z białej mąki, kawy, alkoholu, czerwonego mięsa.
Przepis na napój:
Przygotowanie jednej szklanki (250ml) napoju Neera:
dwie łyżki stołowe świeżo wyciśniętego soku z cytryny,
dwie łyżki stołowe Naturalnego Syropu z Drzew Madal Bal ,
pół szczypty pieprzu cayenne lub imbiru (do smaku).
Wymieszaj sok z cytryny, syrop i pieprz cayenne w szklance, zalej gorącą lub zimną czystą wosą. w chłodne dni używaj gorącej wody, latem zimnej. Pij w dowolnych ilościach i o dowolnych porach, najlepiej 8 do 10 szklanek (2-3 litry) dziennie. Można przygotować większą ilość napoju rano np. w litrowej butelce.
Składniki:
Różne rodzaje syropów palmowych (Arenga, Kitul, Palmyra, Nipah i palm kokosowych), syrop klonowy Ptasie Oko C+.
Pochodzenie: Syropy palmowe z Indonezji i Sri Lanki. Kanadyjski syrop klonowy uprawiany w rozległych lasach drzew klonowych Północnej Ameryki.
Wartości odżywcze:
Wartość energetyczna – kcal/100g – 280;
Indeks glikemiczny – 35;
Kilodżule – kJ/100g – 1172;
Tłuszcz – g/100g – 0.4;
Węglowodany – g/100g – 67;
Fruktoza – g/100g – 9;
Glukoza – g/100g – 8.5;
Sacharoza – g/100g – 41;
Białko – g/100g – 0.5;
Woda – g/100g – 30.2;
Błonnik – g/100g – <0.50;
Minerały – g/100g – 0.6;
Cholesterol – mg/100g – <1.0;
Sód – mg/100g – 146;
Wapń – mg/100g – 180;
Magnez – mg/100g – 15;
Potas – mg/100g – 270;
Miedź – mg/100g – 0.13;
Żelazo – mg/100g – 1.2;
Cynk – mg/100g – 0.3;
Witamina A – ER/100g – <4.0;
Witamina C – mg/100g – 14.2;
Witamina E – <1 IU;
Producent:
Puris AG, Szwajcaria
Podmiot odpowiedzialny:
Madal Bal Sp. z o.o., ul. św. Jacka 26D/2, 84-200 Wejherowo