- label News
- remove_red_eye 1980 odwiedzin
- comment 0 komentarzy
Naturalny preparat „Vin-Vita”
Bezalkoholowy koncentrat spożywczy "Vin-Vita", produkowany bez dodatku cukru i konserwantów, zawiera kompleks specjalnych substancji - bioflawonoidów, pozyskiwanych z nasion i skórek ciemnych europejskich winogron, takich jak Cabernet. To właśnie obecność tych biologicznie aktywnych substancji w składzie „Vin-Vita” decyduje o naprawdę wyjątkowych właściwościach leczniczych tego pożytecznego produktu.
Właściwości i działanie fitoterapeutyczne:
-Silnie wzmacniający naczynia włosowate (witamina P) i przeciwutleniacz, wzmacnia działanie witaminy C, ochraniacza błony, kardio i angioprotectora, projektora stresu, radioprotektora, neuroradioprotektora, hepatoprotektora.
-Zwiększa hemoglobinę, zmniejsza ESR, agregację płytek, normalizuje morfologię krwi.
Immunomodulator. Wykazuje szerokie spektrum działania bakteriobójczego i przeciwwirusowego, w tym wirusa grypy.
-Poprawia sen i procesy neuropsychiczne, w tym uwagę, nastrój, zdolności poznawcze.
-Zmniejsza pobudliwość psycho-emocjonalną.
-Poprawia funkcje wzroku i hemodynamikę oka w patologiach siatkówki i nerwu wzrokowego.
-Spowalnia procesy starzenia się i rozwój miażdżycy.
-Zmniejsza kaca i szkodliwe skutki spożycia alkoholu.
-Przy dłuższym użytkowaniu jest nieszkodliwy.
Zalecany do stosowania:
-w celu redukcji zespołu chronicznego zmęczenia, przy przeciążeniu psychicznym i fizycznym, stresie;
-zwiększa odporność i zdolności adaptacyjne organizmu, na przykład przy gwałtownej zmianie warunków klimatycznych i geograficznych;
-poprawia wyniki hemoglobiny;
-w celu poprawy uwagi i zdolności poznawczych.
Zalecany w profilaktyce kompleksowej (w tym uzdrowiskowej):
-niedokrwistość i inne zaburzenia morfologii krwi;
-miażdżyca tętnic, niedotlenienie, początkowe stadia nadciśnienia, choroba wieńcowa i inne choroby naczyniowe i sercowo-naczyniowe;
-cukrzyca typu 2;
-stany niedoboru odporności;
-stany niedoboru jodu;
-otyłość pokarmowa;
-stany podobne do nerwicy i asteno-neurotyczne, bóle głowy;
-z chemioradioterapią chorób onkologicznych;
-procesy zapalne, urazy, w okresie przed- i pooperacyjnym;
-choroby wątroby (zapalenie wątroby, gestoza, marskość wątroby);
-infekcje wirusowe i bakteriologiczne (czerwonka, dur brzuszny, opryszczka, Coxsackie, poliomyelitis, infekcje jelitowe i gronkowcowe);
-różne zaburzenia okolicy narządów płciowych w okresie przedmenopauzalnym i menopauzie;
-wrzód żołądka i 12 wrzodów dwunastnicy;
-przeziębienia (grypa, ostre infekcje dróg oddechowych, zapalenie oskrzeli).
Sposób stosowania:
Aby uzyskać maksymalny efekt prozdrowotny, regularnie (dziennie) należy przyjmować 1 łyżkę stołową na pół szklanki herbaty, wody, soku, kompotu lub innego napoju 2 - 3 razy dziennie przez co najmniej 12-14 dni (0,5 l).
Dla dzieci od 2 do 5 lat pojedyncza dawka - 1 łyżeczka 2-3 razy dziennie.
W celach zdrowotnych i profilaktycznych warto przyjmować go 3-4 razy w roku przez 1-2 miesiące. Zalecana ilość na miesiąc to 1 litr.
Nie zidentyfikowano żadnych przeciwwskazań. Możliwa jest indywidualna nietolerancja produktów przetwarzania winogron.
Historia powstania „Vin-Vita”
W 1987 roku, po katastrofie w Czarnobylu, decyzją Rady Ministrów Ukraińskiej SRR postawiono zadanie opracowania technologii otrzymywania naturalnego leku o działaniu radioprotekcyjnym (radioprotektor). W tym celu stworzono teoretyczną koncepcję żywienia terapeutycznego i profilaktycznego w warunkach życia w niekorzystnym środowisku ekologicznym, nazwaną później „Farmakologią Ekologiczną”. Istotą koncepcji jest podniesienie progów ochronnych organizmu. Biorąc pod uwagę różnorodność patologii u ofiar katastrofy w Czarnobylu, konieczne było znalezienie takiego radioprotektora, który miałby wielopłaszczyznowe działanie i byłby odpowiedni do codziennego stosowania w diecie.
W ten sposób powstał lek Vin-Vita . Po raz pierwszy na świecie stwierdzono, że lek ten jest w stanie chronić mózg przed skutkami promieniowania. Po raz pierwszy ustalono również przeciwdrgawkowe działanie antocyjanów, zmniejszenie zatrucia alkoholem i zespołu kaca alkoholowego, stabilizację asymetrii czynnościowej mózgu.
Twórca i producent naturalnych parafarmaceutyków „Vin-Vita” to firma badawczo-produkcyjna „Ecopharm”, która została założona w 1995 roku przez grupę naukowców pracujących w akademickich instytutach badawczych. W grupie znalazły się bioorganiki zaangażowane w rozwój leków naturalnych, technolodzy wina, fizjolodzy i lekarze. Firma aktywnie współpracuje z wieloma wiodącymi instytutami badawczymi na Ukrainie iw Rosji. W 2010 roku NPF „Ecopharm” został laureatem ogólnopolskiego rankingu „Najlepsze przedsiębiorstwa Ukrainy”.
Dalsze badania kliniczne wykazały, że spektrum uzdrawiającego działania Vin-Vita jest znacznie szersze, przez co nazwa Vin-Vita („Winogrono, które daje życie”) w pełni się usprawiedliwia, co potwierdzają również liczne nagrody przyznane przez organizacje państwowe i publiczne.
1. Właściwości przeciwutleniające, immunomodulujące i radioprotekcyjne .
Przyczyną przedwczesnego starzenia się człowieka, a także przyczyną ponad 60 chorób, w tym raka, choroby popromiennej, miażdżycy tętnic, cukrzycy, nadciśnienia tętniczego, choroby wieńcowej, zapalenia stawów, jest destrukcyjny wpływ na komórki niestabilnych cząsteczek tlenu. - wolne rodniki powstałe w wyniku naturalnych procesów utleniania zachodzących w organizmie człowieka. Flawonoidy w preparacie Vin-Vita znacznie spowalniają procesy utleniania prowadzące do powstawania wolnych rodników, a pod względem aktywności przeciwutleniającej, flawonoidy są ponad 20 razy lepsze od takich składników Vin-Vita jak witaminy C, E i A. A co szczególnie ważne, gdy flawonoidy wchodzą w interakcję z tymi witaminami przeciwutleniającymi, objawia się efekt synergistyczny - działanie przeciwutleniające flawonoidów i witamin wzajemnie się wzmacnia. Takie składniki „Vin-Vita” jak flawonoidy, witaminy C, A i E, cynk, a także inne minerały znacznie zwiększają żywotność fagocytów - komórek odpowiedzialnych za stan układu odpornościowego organizmu człowieka.
Pod koniec 30-dniowego cyklu stosowania „Vin-Vita” u 80% klinicznie obserwowanych pacjentów wykazano znaczny wzrost odporności (w tym pozytywne zmiany w stanie odporności odnotowano u pacjentów z AIDS, a także u chorych na nowotwory poddawanych leczeniu – np. chemioradioterapia. W wyniku licznych badań klinicznych ujawniono również wyraźne działanie radioprotekcyjne preparatu „Vin-Vita” (suplement ten przy regularnym stosowaniu zwiększa odporność organizmu człowieka na działanie promieniowania jonizującego).
2. „Vin-Vita” - w walce z chorobami układu krążenia.
Przy regularnym stosowaniu Vin-Vita ma kompleksowe działanie lecznicze na serce i naczynia krwionośne. W szczególności flawonoidy, witaminy i minerały, które składają się na Vin-Vita, w złożonej kombinacji, przyczyniają się do:
-
Wzmocnienia i zwiększenia elastyczności ścian naczyń krwionośnych,zmniejszenia przepuszczalności naczyń włosowatych. Zawarte w Vin-Vita flawonoidy, witamina C oraz miedź i cynk stymulują syntezę kolagenu, białka włóknistego, które nadaje naczyniom siłę, jędrność i elastyczność.
-
Obniżenie poziomu cholesterolu we krwi, zapobieganie tworzeniu się niebezpiecznych blaszek miażdżycowych na ścianach naczyń krwionośnych. Flawonoidy-antocyjany zawarte w "Vin-Vita" w połączeniu z witaminami E, B3, magnezem i manganem najskuteczniej pomagają obniżyć poziom lipoprotein o małej gęstości we krwi, które przyczyniają się do odkładania cholesterolu na ścianach naczyń krwionośnych . Jednocześnie resweratrol i proantocyjanidyny zawarte w Vin-Vita znacząco zwiększają zawartość lipoprotein o dużej gęstości we krwi, które w przeciwieństwie do lipoprotein o małej gęstości pomagają usuwać cholesterol ze ścian tętnic, transportując go do wątroby w celu metabolizm lipidów. Ponadto flawonoidy zawarte w Vin-Vita hamująnadprodukcję substancji endoteliny-1, która wywołuje rozwój miażdżycy.
-
Poprawa krążenia wieńcowego i mózgowego. Flawonoidy „Vin-Vita” znacznie zwiększają prędkość przepływu krwi tętniczej i włośniczkowej, zwiększają nasycenie krwi tętniczej tlenem, poprawiają krążenie w najmniejszych naczyniach krwionośnych (kapilarach), a tym samym przyczyniają się do najefektywniejszego zaopatrzenia w tlen i składniki odżywcze do serca i mózgu.
- Utrzymanie prawidłowego poziomu ciśnienia krwi. Dzięki wyraźnym właściwościom hipotensyjnym flawonoidów, witamin E, B3 i magnezu „Vin-Vita” pomaga obniżyć ciśnienie krwi i może być stosowany jako przydatne uzupełnienie diety pacjentów z nadciśnieniem tętniczym (udowodniono klinicznie, że kiedy stosując „Vin-Vita” przez trzy i więcej miesięcy u pacjentów z nadciśnieniem tętniczym, obserwowano stabilizację ciśnienia tętniczego).
- Normalizacja przepływu krwi w naczyniach żylnych. Flawonoidy wchodzące w skład Vin-Vita znacząco przyczyniają się do normalizacji odpływu żylnego. Dlatego regularne stosowanie „Vin-Vita” może przynieść wymierne korzyści w ramach profilaktyki i kompleksowej terapii niewydolności żylnej, żylaków, hemoroidów.
- Normalizacja krzepnięcia krwi. Zawarte w Vin-Vita proantocyjanidyny i resweratrol oraz witamina E znacznie ograniczają agregację płytek krwi, aw połączeniu z witaminą C utrzymują krzepnięcie krwi na optymalnym poziomie. W związku z tą właściwością produkt „Vin-Vita” jest bardzo przydatny do regularnego stosowania w profilaktyce i jako element kompleksowej profilaktyki zakrzepicy (w tym zakrzepowego zapalenia żył).
- Wzrost amplitudy skurczów serca, normalizacja rytmu serca. Badania kliniczne wykazały, że ten wpływ na mięsień sercowy "Vin-Vita" jest bezpośrednio związany z obecnością flawonoidów w jego składzie. Potas, fosfor i wapń wchodzące w skład Vin-Vita są również „odpowiedzialne” za regulację siły i rytmu skurczów mięśnia sercowego (mięśnia sercowego). Potas, w który bogaty jest produkt „Vin-Vita”, bierze również udział w regulacji metabolizmu wody i soli, przyczyniając się do usuwania z organizmu nadmiaru płynów utrudniających pracę serca.
- Usuwanie skurczów, bólu i procesów zapalnych w różnych częściach układu sercowo-naczyniowego. Flawonoidy, których doskonałym źródłem jest Vin-Vita, mają wyraźne właściwości przeciwbólowe, przeciwskurczowe i przeciwzapalne. Działanie przeciwzapalne flawonoidów wzmacniają również garbniki (garbniki), witamina E, cynk i magnez, które są częścią tego leku.
Źródło tekstu : link do strony
Autor fragmentów tekstu: link do strony
Tekst przetłumaczony automatycznie z języka ukraińskiego narzędziem Google Translate - mogą pojawić się błędy interpunkcyjne i składniowe.
Komentarze (0)